måndag 7 mars 2011

Vinst!

Ja så var den tävlingen till ända! :) Jag är väldigt nöjd med dagen, men efter första heatet så tänkte jag detta kommer inte gå vägen.

Heat ett
Fick startspår tre var bara blank is där och med odiffad bil så står det bara still i starten, dem andra sticker jag stå kvar och harvar.. jaja tänkte jag. När jag väl fått iväg bilen så bettar däcken hur bra som helst så jag kommer upp till första kurva som trea, och i första kurvan kör jag om tvåan på utsidan så jag lägger mig som tvåa. Efter andra kurvan så är jag uppe bakom ledaren, jag putar på han mycket i två varv för att stressa honom men när jag kommer på andra varvet så får jag varning så jag drar ner på tempot. Kommer tvåa i heatet.

Heat två
Får startspår fyra, och som i första heatet var det glashalt, får lite bättre start men kommer iväg sist men till första kurvan så är jag uppe som trea. Trea ligger jag tills andra varvet då han i bilen framför får problem med växellådan. Jag ligger ganska långt efter han som ligger först men när vi väl går i mål så har jag kommit upp bakom honom, så jag blir tvåa i heatet.

Heat tre
Får startspår sex, jag tänker att ja nu blir det väl ännu sämre men oj så fel jag hade. Tydligen hade det kommit fram grus just på de startspåret så jag kommer iväg först, försöker dra ifrån dem andra så mycket de bara går och vinner heatet.

Jag kommer som tvåa in i finalen och på lunchen emellan heaten och finalerna går jag och pappa och kollar på startspåren och som vi hade misstänkt så var det grus på startspår sex.

A-final
Tar startspår sex för att ha någon skans i starten, och när vi väl åker iväg så får jag väldigt bra grepp och tar starten, jag åker på allt vad som går eftersom jag har tvåan bakom mig. När det är två varv kvar att köra så råkar jag köra ner i en grop och förstöra stötdämparen så att däcket börjar ta i skärmen i högerkurvor, så jag börjar ta det väldigt försiktigt i högerkurvorna. Som tur var det att det bara var två varv kvar så jag kunde hålla undan för tvåan och jag vinner finalen.

Jag är väldigt nöjd med tävlingen och jag vill tacka Owe för lånet av däcken!

Nästa gång jag ska köra är tänkt att vi ska åka till Rissna och köra på isen, men då blir det förmodligen Scirocco :) Ha det bra MVH Simon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar